I Setmana de les Lletres Hispàniques

 Descarregar Pdf

El Quixot serà el protagonista de la Setmana de les lletres hispàniques que organitza la Universitat de Lleida, tot coincidint amb el desè aniversari del Diploma d’estudis hispànics.

Els actes s’inicien demà dimarts, amb una conferència sobre l’ensenyament del xinès a Espanya, a càrrec de la codirectora de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Helena Casas-Tost i continuen dimecres amb una visita a l’Arborètum per conèixer la flora en l’obra emblemàtica de Cervantes, a la qual hi assistiran rectors i degans de la Universitat d’Estudis Estrangers de Tianjin, l’Escola d’Afers Exteriors de Binhai, la Universitat de Soochow i la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing.

La celebració central serà dijous 21 d’abril quan Dong Yansheng, catedràtic de la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing i doctor honoris causa per la UdL, pronunciarà la conferència: Don Quijote en China. Problemas traductológicos.Yansheng, és l’autor de la primera traducció directa i íntegra d’El Quixot al xinès clàssic i altres obres de Cervantes. També ha traduït a l’espanyol l’obra més coneguda del Nobel de Literatura, Mo Yan, Sorgo Rojo. President de l’Associació d’Hispanistes Asiàtics, va ser guardonat al 2009 amb la Medalla de l’ordre de les arts i les lletres d’Espanya.

És una notícia publicada per Hola Lleida.

   Darrera modificació: