II Setmana de les Lletres Hispàniques

 Descarregar Pdf

Els dies 20, 24 i 26 d’abril es va dur a terme a la Facultat de Lletres la II Setmana de les Lletres Hispàniques. En aquesta s’han realitzat conferències de professionals de diversos sectors d’arreu de l’Estat experts en filologia, literatura i poesia hispàniques.

El dijous 20 el Dr. Manuel Llanas, de la Universitat de Vic, va donar una conferència sobre el Quixot i el seu impacte i expansió a Hispanoamèrica, aprofitant el centenari de l'edició barcelonesa de la novel·la cervantina, mentre que el Dr. Vicente Cristóbal, de la Universitat Complutense de Madrid, va analitzar el paper d’Ovidi en la literatura espanyola, per commemorar el vigèssim primer centenari de la mort del poeta llatí.

La primera conferència del dilluns 24 d’abril, en la que la Dra. Emiliana Ramos, de la Universitat del País Basc va tractar els orígens de la llengua espanyola, va causar una gran expectació entre l'alumant assitent degut a l’interès en analitzar el castellà original o primitiu. D’altra banda, la segona conferència de la jornada, a càrrec del Dr. Paco Tovar, de la Universitat de Lleida, va analitzar minusiosament l’obra d’Augusto Roa Bastos, en commemoració del centenari del seu naixement.

Finalment, el dimecres 26 la Dra. Encarna Medina de la Universitat de Jaén, va impartir una conferència sobre la interacció entre la llengua espanyola i la llengua frances. La II Setmana de les Lletres Hispàniques va concloure amb una taula rodona sobre les diferents sortides professionals que ofereix una titulació de Filologia Hispànica.

Per consultar les fotos, premeu aquí

 

 

   Darrera modificació: