II Setmana de les Lletres Hispàniques

 Descarregar Pdf

Els dies 20, 24 i 26 d’abril s’ha dut a terme a la Facultat de Lletres la II Setmana de les Lletres Hispàniques. En aquesta s’han realitzat conferències de professionals de diversos sectors d’arreu de l’Estat experts en filologia, literatura i poesia hispàniques.

El dijous 20 el Dr. Manuel Llanas, de la Universitat de Vic, va dur a terme una conferència sobre el Quixot i el seu impacte i expansió a Hispanoamèrica, mentre que el Dr. Vicente Cristóbal, de la Universitat Complutense de Madrid, analitzava el paper d’Ovidi en la literatura espanyola.

La primera conferència del dilluns 24 d’abril, en la que la Dra. Emiliana Ramos, de la Universitat del País Basc va tractar els orígens de la llengua espanyola, va causar una gran expectació entre els alumnes assistents degut a l’interès en analitzar el castellà original, denominat per la professora Ramos com a “primitiu”. D’altra banda, la segona conferència de la jornada, a càrrec del Dr. Paco Tovar, de la Universitat de Lleida, va consistir en un minuciós anàlisi de l’obra d’Augusto Roa Bastos.

Finalment, el dimecres 26 la Dra. Encarna Medina de la Universitat de Jaén, va dur a terme la conferència: Modernidad, esa provocación entre las lenguas francesas e hispánicas. La II Setmana de les Lletres Hispàniques va concloure amb una taula rodona sobre les diferents sortides professionals que ofereix el Grau de Filologia Hispànica de la Facultat de Lletres de la UdL.

Per consultar les fotos, premeu aquí

 

 

   Darrera modificació: