Edicions anteriors

 Descarregar Pdf

IV Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida organitza la quarta edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'ha d'escriure en castellà i el tema del concurs és el JARDÍ, com a lloc idealitzat o no, encantat, màgic, meravellós, etc., en commemoració dels 100 anys de la publicació de "Impresiones y paisajes (1918)", la primera obra de Federico García Lorca.

La data límit pel lliurament dels textos és el 27 de febrer de 2019 i el lliurament dels premis tindrà lloc en el marc de la IV Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

 

Premeu aqui per visualitzar les fotos.

Premiats del IV Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Última tarde en Granada, autor, Igor Sierra González, estudiant del Grau de Filologia Hispànica.

Segon Premi:

Relat titulat La imaginación, autora, Paula Carrillo Gómez, estudiant del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat La evolución, autora, Alena Prikhodko, estudiant del Grau del Diploma d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

Relat titulat El jardín, autora, Tian Xian, estudiant del Diploma d'Estudis Hispànics.

 Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat Las flores de mi jardín, autora, Etna Miró i Escobar, estudiant de Batxillerat del Col·legi Episcopal de Lleida.

Segon Premi:

Relat titulat Tú, siempre perenne, autora, Pilar Roig Ferreruela, estudiant de Batxillerat del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida.

  Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat El jardín de mi abuelo, autora, Maria Alsina Villa, estudiant de Secundària del Institut Els Planells d'Artesa de Segre.

Segon Premi:

Relat titulat Evolución, autora, Gemma Sanz Ripollés, estudiant de Secundària del Col·legi La Salle de Mollerussa.

III Concurs de Relats Curts

Commemora el 75è aniversari de la mort de Miguel Hernández i se celebra en el marc de la III Setmana de les Lletres Hispàniques

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la Universitat de Lleida ha organitzat la tercera edició del Concurs de Relats Curts, destinat als estudiants matriculats en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres inclosos els de mobilitat, així com als estudiants de 1r i 2n de batxillerat i de 3r i 4t de la ESO de la circumscripció de Lleida.

El relat s'havia d'escriure en castellà i el tema del concurs era LLIURE. No obstant això, tenint en compte que al 2018 es compleix el 75ºaniversari de la mort de Miguel Hernández, en els relats s'havia de fer menció o referència a algun títol, frase o vers de qualsevol de les seves obres (poesia i teatre).

La data límit pel lliurament dels textos va ser el 9 de març de 2018 i el lliurament dels premis va tenir lloc en el marc de la III Semana de las Letras Hispànicas del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, celebrat a la Universitat de Lleida.

Premiats/des del III Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Taxidia, autora, Olga Algaba Perales, estudiant del Grau de Comunicació i periodisme audiovisuals.

Segon Premi:

Relat titulat El rayo, autora, Núria Freixes Miró, estudiant del Doble Grau en Llengües aplicades i traducció - Filologia Hispànica. 

Categoria B d'estudiants de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Dos manos, autora Yan Xiang, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

El segon premi d'aquesta modalitat ha estat declarat desert pel jurat per unanimitat.

Categoria C d'estudiants de 1r i 2n de Batxillerat:

Primer Premi:

Relat titulat Diálogos de la cebolla, autora, Etna Miró Escobar, estudiant del Col·legi Episcopal (Lleida).

Segon Premi:

Relat titulat Huellas de libertad, autor, Pau Martí Clotet, estudiant del Institut Joan Brudieu (Seu d'Urgell).

Categoria D d'estudiants de 3r i 4t de la ESO:

Primer Premi:

Relat titulat Escribí en el arenal, autora, Anna Escolà i Folguera, estudiant de l’Institut Ciutat de Balaguer (Balaguer).

Segon Premi:

Relat titulat La historia de un mundo cruel, autor, Pau Ortiz Rúbies, estudiant de l’Institut Ciutat de Balaguer (Balaguer).

Els Relats no premiats es poden passar a recollir per la secretaria del departament els dilluns i dimarts de 8.30 a 9.30h i els dijous de 8.30 a 13.30h, despatx 2.43a, a partir del 31 de maig.  Transcorreguts dos mesos a partir d'aquesta data, si no han estat recollits, es considerarà que els autors i autores en renuncien i els originals seran destruïts.

II Concurs de Relats Curts

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, de la Universitat de Lleida va organitzar la segona edició del Concurs de Relats Curts, destinat 1) a tot l'estudiantat matriculat en qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i 2) a l'estudiantatde mobilitat de la dita Facultat. Aquesta activitat dona protagonisme a l'estudiantat del Grau de Filologia Hispànica i de la Facultat, així com integra l'estudiantat de mobilitat ja que ofereix un apropament a la llengua castellana diferent a l’estrictament acadèmic. Aquest concurs té com a objectiu proporcionar un mitjà per a què els estudiants i estudiantes expressin les seves inquietuds literàries i el seu interès per la llengua castellana en un àmbit creatiu. 

El tema del Concurs va ser el viatge i els seus diferentes sentits literaris i vitals. El termini de lliurament va ser el 28 d'abril de 2017,

El jurat qualificador, format per quatre professors i professores de les àrees de Literatura Espanyola i de Llengua Espanyola del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica, va emetre el seu veredicte seleccionant quatre relats finalistes, concretats 1) en un primer i un segon premis per estudiantat de qualsevol dels Graus de la Facultat de Lletres, i 2) un primer i un segon premis per estudiantat dels programes de mobilitat de la Facultat de Lletres.

Premiats/des del II Concurs de Relats Curts

Categoria A d'estudiants/tes de Grau de la Facultat de lletres:

Primer Premi:

Relat titulat Fragmentos de un naufragio sin respuesta, autora, Rosa María Conesa, estudiant del Grau de Filologia.

Segon Premi:

Relat titulat Compañeros de viaje, autor, Axel Lapuerta Coll, estudiant del Grau en Comunicació Audiovisual.

 

Categoria B d'estudiants/tes de mobilitat de la Facultat de Lletres:

Primer Premi:

Relat titulat El viaje, autor Li Wenhao, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

Segon Premi:

Relat titulat El viaje mágico, autor Meilan Lin, estudiant de mobilitat de tercer curs del Certificat d'Estudis Hispànics.

   Darrera modificació: