Curs 2021-22

Conferència entorn de l'escriptor Marcel Proust a càrrec del professor i escriptor Lluís M. Todó.

Dia: 29 de novembre de 9h30 a 11h

Lloc: aula 1.18 de la Facultat de Lletres

Xerrada "Palabras e imágenes", a càrrec de Josep Maria Nogueras.

Dijous, 25 de novembre, a les 18:00h., a la Sala de Juntes del 2n pis (Edifici Rectorat-Facultat de Lletres).

Josep Maria Nogueras treballa com a professor de secundària i és autor d'una extensa obra poètica tant en llengua catalana com en castellana que ha estat reconeguda amb diferents premis. Un dels seus projectes creatius més personals, difós a la xarxa i en publicacions del grup de comunicació Segre, consisteix a treballar conjuntament text i imatge per donar forma a una única peça artística.

Activitat organitzada per l'equip ICE de Llengua i Literatura castellanes. Col·labora: Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica

"El oficio de editor"

a càrrec de Josep M.Rodríguez.


L'acte tindrà lloc el dijous 18 de novembre, a les 18:00h., a la Sala de Juntes del 2n pis, de la Facultat de Lletres-Edifici del Rectorat. Josep M. Rodríguez és un reconegut escriptor que n'ha rebut diversos premis per la seva obra poètica i assagística.

A més, actualment dirigeix les col·leccions de poesia en llengua catalana de Pagès Editors i les col·leccions de poesia, narrativa i assaig del segell Mil·lenni, en llengua castellana.És per aquesta faceta professional que ens presentarà, des de la seva experiència personal, quines són les tasques a què s'enfronta un editor.

Activitat organitzada per l'equip ICE de Llengua i Literatura castellanes. Col·labora: Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica

I Seminari d'Estudis Textuals

La càtedra Màrius Torres organitza conjuntament amb el Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica el I Seminari d'Estudis Textuals.

Dia: 17 de novembre de 2021

Hora: 9.30h

LLoc: Sala de Juntes del 2n pis, de l'edifici del Rectorat de la UdL.

 

Més informació: http://www.catedramariustorres.udl.cat/recerca/reunions.php?op=14#143

 

Col·loqui internacional online

Devenires: experiencia, tiempo, historia

Oxford Brookes University, 5 d'octubre de 2021

Hora: 18h a 21h

 

Participants:
Isaias FANLO (University of Cambridge) * Dieter INGENSCHAY (Humboldt Universität-Berlin) * Rafael M. MÉRIDA JIMÉNEZ (Universitat de Lleida y Adhuc) * Alberto MIRA (Oxford Brookes University) * Jorge Luis PERALTA (UNED y Adhuc) * José A. RAMOS ARTEAGA (Universidad de La Laguna) * Francisco A. ZURIÁN (Universidad Complutense de Madrid)

Projecte d'investigació:
“Memorias de las masculinidades disidentes
en España e Hispanoamérica” (PID2019-106083GB-I00)


https://brookes.zoom.us/j/87562431766?pwd=by9NamZPT09KQ00vamdkeExPM2RHdz09
ID de reunión: 875 6243 1766 - Código de acceso: 6630893473

Taller d'impressió tipogràfica

a càrrec del mestre impressor DIONÍS GUTIÉRREZ ROSICH

COL·LOQUI INTERNACIONAL “MEMORALIA DE ACERAS OLVIDADAS”

El Col·loqui Internacional "Memoralia de aceras olvidadas (ligues, yiros y cruisings a Latinoamérica) " es celebrarà en format virtual a la Universitat de Lleida, del 14 al 16 de setembre de 2021.

 

Les tres jornades, de caràcter interdisciplinari, inclouen debats i conferències de prestigiosos investigadors al voltant de la dissidència eròtica en el context llatinoamericà, a propòsit de la imbricació entre sexualitat i espais urbans. Les presentacions abordaran els "Ligues", els "yiros" i la cultura del "cruising" des de disciplines com la Història, la Sociologia, la Filologia o els estudis de gènere.

 

Participants: Pablo Ben (San Diego State University), César Cañedo (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), Humberto Guerra (Universitat Autònoma Metropolitana-Xochimilco), Assen Kokalov (Purdue University Northwest), Santiago Joaquín Insausti (Universitat de Buenos Aires), Mauricio List (Benemérita Universitat Autònoma de Pobla), Helder Thiago Maia (Universidade de São Paulo), Jorge Luis Peralta (UNED-adhuc), José Santa Anna Porras Alcocer (escriptor) i Víctor Saúl Villegas (Universitat Veracruzana).

 

Col·loqui virtual. Inscripció gratuïta mitjançant l’enllaç:

https://forms.gle/9T8ytKcMm9zuDrqb9

 

El programa pot descarregar-se en el següent enllaç:

https://www.ub.edu/adhuc/sites/default/files/2021.09%20Coloquio%20Cruisings%20PROGRAMA.pdf

 

Aquesta activitat forma part del projecte d'investigació "Memorias de las masculinidades disidentes en España e Hispanoamérica"(PID2019-106083GB-100), l’IP és Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida).

   Darrera modificació: